Om Programoppdatering

Hvis det er lenge siden sist du oppdaterte programmer på datamaskinen, kan disse programmene inneholde sårbarheter. Inntrengere kan utnytte slike sårbarheter til å skade datamaskinen eller dataene dine.

Oppdatering av installerte programmer øker sikkerheten på datamaskinen din. Med Kaspersky-programmet kan du søke etter oppdateringer for installerte programmer og laste ned og installere de siste oppdateringene.

Kaspersky-programmet deler programoppdateringer inn i to typer:

Kaspersky-programmet søker regelmessig etter oppdateringer. Når Kaspersky-programmet finner en ny oppdatering for et program installert på datamaskinen din, viser Kaspersky-programmet en popup-melding i systemstatusfeltet. Informasjon om tilgjengeligheten, antallet og typen tilgjengelige oppdateringer vises i varslingssenteret. Du kan vise, laste ned og installere tilgjengelige oppdateringer via varslingssenteret.

Du kan også starte søk etter programoppdateringer manuelt.

Som standard laster Kaspersky-programmet ned og installerer alle oppdateringer for kjente programmer, hvis programmene ikke krever at du aksepterer nye lisensavtaler for sluttbrukere.

I Windows 8 og nyere versjoner, setter Kaspersky-programmet nedlastinger av programoppdateringer på pause når det brukes en tariffbasert internett-tilkobling. Nedlasting av oppdateringer gjenopptas så snart tilkoblingen gjenopprettes. Hvis du har startet oppdateringen manuelt, vil Kaspersky-programmet laste ned oppdateringen selv om du bruker en begrenset tilkobling.

Det kan hende du trenger administratorrettigheter på datamaskinen for å oppdatere enkelte programmer.

Programmer du ikke ønsker å oppdatere, eller som du ikke ønsker å installere enkelte oppdateringer for, plasseres i unntakslisten av Kaspersky-programmet. Du kan vise og redigere unntakslisten.